Aromamasaža

Aromaterapija je korištenje eteričnih ulja za poticanje iscjeljivanja i osjećaja dobrobiti i opuštanja primatelju. Eterična ulja se izdvajaju iz dijelova biljaka i sadrže sve svojstva biljaka samih. Postoji nekoliko načina primjene ulja, uključujući dodavanje ulja u kadu ili njihovo udisanje, ali najpopularnija i najučinkovitija je masaža.


Kako se ulja odabiru i promiješaju

Pri odabiru ulja za aromaterapijsku masažu, aromaterapeut općenito stvara sinergijsku mješavinu od nekoliko ulja (najčešće tri) koja se zatim dodaju u bazno ulje. Sinergijska mješavina znači da kada se određeni skup ulja kombinira, oni poboljšavaju jedni drugima svojstva i čine ugodan miris.

Kako se izvodi masaža

Nakon što se ulje promiješa, masaža može početi. To može biti masaža cijelog tijela, leđa, prsa, ruku, nogu, glave i trbuha, ili jednostavno masaža leđa ili čak masažu lica. Aromaterapijska masaža mora biti nježna, ali čvrsta. Obično započinje s leđima.

Tehnike masaže

Ulje se primjenjuje u dugim  pokretima koji zagrijavaju kožu i mišiće te pripremaju tijelo za dubinsko tkivo. Nakon što se mišići zagriju, maser će nastaviti s dubljom masažom, valjanje i stiskanje kože i mišića. No, ovo ne bi trebalo biti bolno, već duboko opuštajuće.

Prednosti masaže

Tijekom aromaterapije, koža se zagrijava i krv se povlači na površinu, povećava cirkulaciju i potiče uklanjanje toksina iz tijela, što ima za posljedicu ubrzavanje vremena oporavka od bilo koje bolesti ili ozljede. Manipulacija mišića nastavlja proces, dok istodobno oslobađa zatečene mišiće disperzijom nakupljanja mliječne kiseline koja se često javlja nakon vježbanja.

Kako se cirkulacija povećava, ulja se apsorbiraju kroz kožu, omogućujući im da iscjeljuju učinke na sve glavne organe tijela.

Utjecaj masaže

Učinci aromaterapijske masaže mogu trajati do 48 sati, ovisno o korištenim uljima. Nakon masaže nije preporučljivo voziti ili piti alkohol. Možda se osjećate previše pospani da biste vozili, a neka ulja mogu povećati učinak alkohola i možete se osjećati pripiti nakon samo jednog pića. Preporuča se masaža cijelog tijela  jednom tjedno,  i to je izvrstan način  da tijelo bude opušteno i bez toksina.


Preporuka: Pokušajte izbjegavati jesti tešku hranu prije dolaska na tretman min 2-3h.

Trajanje tretmana: 60 min/90 min

Cijena tretmana: 250 kn/ 350 kn