Bol

Miris je od svih osjetila najpovezaniji s emocijama i sjećanjima jer se osjet njuha u mozgu obrađuje u limbičkom dijelu mozga koji je također bitan za sjećanja i emocije. No, miris lavande nas neće samo vratiti u djetinjstvo i sjetiti na dvorišta djedova i baka. Eterična ulja mogu učiniti mnogo više nego umiriti um. 


Znanstvena istraživanja pokazuju da aromaterapija, tj. biljni ekstrakti, putem udisanja ili apsorpcijom kroz kožu - također mogu pomoći u smirivanju tijela i ublažavanju boli.

Bol nam nije neprijatelj, ona nam pokazuje da nešto nije u redu. Bez obzira bila ona emocionalna ili fizička, terapija biljkama daje podršku na svim nivoima našeg bića, a traži duboko promišljanje o čovjeku kao emotivnom, duhovnom i fizičkom biću.

Većina ljudi, kad je u pitanju bol, obično postaju zabrinuti zbog mogućih implikacija; to onda dovodi do napetosti mišića, a napetost mišića povećava bol koja povećava emocionalni odziv. Jedno vodi drugo u začarani krug koji može postati stalni spiralni proces. Ova terapija je osmišljena da putem osvještavanja i razumijevanja tog procesa, naučimo kako izaći iz tog zapetljanog labirinta, u podržavajućoj i sigurnoj atmosferi, i u sigurnim rukama svog terapeuta.

Kakvu bol tretiramo?

Fizička bol:

- bolovi u mišićima, zglobovima, vratu, leđima,
- bolovi nastali prilikom udarca,
- glavobolje,
- zubobolje,
- bolovi u želucu, stomaku

Emocionalna bol:

- strah
- tjeskoba,
- patnja,
- žalost,
- tuga

Eterična ulja koja koristimo za tretiranje fizičke boli: : paprena metvica, lovor, petit grain, kamfor, zimzelen, ružmarin kemotip kamfor, čempres, sjeme mrkve ...


Eterična ulja koja koristimo za tretiranje emocionalne boli: tamjan, cedar, naranča, mandarina ...


Terapija se sastoji od:

- Anamneze - utvrđivanje potrebe klijenta
- Planiranja aromaterapije
- Provođenja aromaterapije
- Evaluacije - utvrđivanje postignutog

Terapija uključuje:

- Individualno savjetovanje kroz podršku i razgovor s terapeutom
- Masažu eteričnim uljima terapeutske kvalitete u trajanju od 60 min
- Razumijevanje kako vam eterična ulja mogu pomoći prilikom osjećanja boli
- Znanje o tome koja eterična ulja, u kojim omjerima i na koje sve načine možete       koristiti kod kuće, tj. kako samostalno u budućnosti naučiti tretirati vlastite tegobeTrajanje tretmana: 90 min
Cijena terapije: 300 kn