Klasična masaža

KLASIČNA (ŠVEDSKA) MASAŽA

Klasična masaža, poznata i pod imenom Švedska masaža, jedna je od najpoznatijih i najčešće traženih oblika masaže. Osmislio ju je švedski liječnik Par Henrik Ling u 19. stoljeću kako bi njome nadopunio tradicionalnu medicinsku njegu.

Sama masaža bazira se na tretiranju mišića, otklanjanju napetosti i poboljšavanju cirkulacije. Za poboljšanje cirkulacije i izbacivanje toksina iz mišića koristi se 5 osnovnih elemenata (pokreta) koji su uvijek usmjereni prema srcu radi što bolje prokrvljenosti. Iz tog razloga temperatura tijela može se tijekom masaže povisiti za 2 do 3 stupnja i to ne samo na površinskim dijelovima, već i u potkožnom tkivu i mišićima. Na taj način povećava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, pojačava izlučivanje vode iz organizma te podiže imunitet.

Njen intenzitet varira sukladno potrebama osobe koja se masira. Često se koristi kod sportaša kao zagrijavajuća tehnika ili za opuštanje napetosti u mišićima nakon treninga ili ozljeda.

Klasična masaža aktivira parasimpatički sistem što dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode i posjeduje opće smirujuće djelovanje.


Trajanje tretmana: 45 min/60 min

Cijena tretmana:   180 kn/220 kn