Aromamasaža: Jeste li znali...

2018-08-01

Aromamasaža kombinira snažne tehnike masaže za povećanu snagu iscjeljivanja, smanjenje stresa i ublažavanje boli, dok velika paleta eteričnih ulja koja se mogu udisati ili primijeniti lokalno mogu pružiti iscjeliteljske, umirujuće i opuštajuće učinke. Možemo reći kako aromamasaža pruža dodatnu terapeutsku i psihološku potporu, a kako bi vi dobili najviše koristi od vaše masaže.

Istraživanja su otkrila da masaža šalje smirujuće i iscjeljujuće signale u cijelom tijelu, izazivajući široku lepezu pozitivnih promjena. Masaža može utjecati na sve tjelesne sustave, ali prvenstveno stimulira cirkulacijski, živčani, limfni i mišićno-koštani sustav.

Aromaterapija u kombinaciji s tehnikama masaže, može pružiti dodatnu razinu opuštanja i ozdravljenja. Udišući, mirisi mogu utjecati na um i emocije klijenta kako bi potaknuli opuštanje i oslobađanje stresa. A kada se utrljaju u kožu, putem masaže,  eterična ulja (u ispravnoj ravnoteži i omjerima) mogu pružiti olakšanje od boli i upale.

Ljudi su prakticirali masažu najmanje četiri tisućljeća. Još Drevni Egipćani, Kinezi, Indijanci, Rimljani i Grci koristili su aromatična ulja za iscjeljenje, kao parfeme i za vjerske obrede. Tijekom prošlog stoljeća, znanstvenici su dokazali ljekovita svojstva mnogih eteričnih ulja. U Prvom svjetskom ratu, korišteni su razni aromaterapijski spojevi za liječenje opeklina, rana, infekcija, pa čak i gangrene.

Kako se ulja odabiru i pomiješaju?

Pri odabiru ulja za aromaterapijsku masažu, aromaterapeut općenito stvara sinergijsku mješavinu od najčešće tri ulja koja se zatim dodaju u bazno ulje. Sinergijska mješavina znači da kada se određena ulja kombiniraju, ona poboljšavaju jedna drugima svojstva ali i čine ugodan miris.

Kako se izvodi masaža?

Nakon što se ulja pomiješaju, masaža može početi. To može biti masaža cijelog tijela ili parcijalna masaža određenog dijela tijela, npr. leđa ili čak masaža lica. Aromaterapijska masaža mora biti nježna, ali čvrsta. Obično počinje s leđima.

Tehnike masaže

Ulje se nanosi u dugim pokretima koji zagrijavaju kožu i mišiće i tako pripremaju tijelo. Jednom kada se mišići zagriju, maser će nastaviti s dubljom masažom, valjanjem kože i stiskanjem. No, ovo ne bi trebalo biti bolno, već duboko opušteno.

Prednosti masaže

Tijekom aromamasaže, povećava se cirkulacija i potiče se uklanjanje toksina iz tijela, što ima za posljedicu ubrzavanje vremena oporavka od bilo koje teškoće, bolesti ili ozljede. Ulja se apsorbiraju kroz kožu, i na taj način omogućuju da donesu iscjeliteljski učinak na sve organe tijela.

Učinak masaže

Vrlo često, prednosti se odmah primjećuju nakon masaže, ali s vremenom se može primijetiti da su i dugoročni problemi također olakšani masažom. Ne preporuča se masaža cijelog tijela više od jednom tjedno, no tjedna masaža je izvrstan način da tijelo bude opušteno i bez toksina.

Najbolji učinak aromamasaža pokazuje kod stanja poput:

  • Anksioznosti
  • Stresa
  • Glavobolje
  • Depresije
  • Nesanice
  • Menstruacijskih bolova i ublažvanja simptoma PMSa
  • Detoksikacije organizma

Kako ću se osjećati nakon aromamasaže?

Klijenti imaju različite doživljaje nakon aromamasaže, djelomično zbog odabranih ulja, ali i ovisno o njihovom trenutnom emocionalnom ili fizičkom stanju.

Evo nekoliko najčešćih reakcija:

-Duboko opuštanje
-Povećana razina energije
-Poboljšani opći osjećaj blagostanja
-Poboljšani san
-Jasnoća uma / fokus


Što još morate znati

Prije nego što započnete masažu, razgovarajte s vašim terapeutom o svojim ciljevima i kako možete koristiti aromaterapiju kako bi se maksimizirali učinci vaše masaže. Svakako podijelite svoje preferencije, kao i sve alergije ili osjetljivosti koje možda imate. Ako niste sigurni koji bi miris odabrali, vaš terapeut će vam pomoći pronaći sinergiju ulja koja odgovara vašim individualnim potrebama.

Vaš terapeut omogućit će vam i svu potrebnu privatnost i zaustaviti ili prekinuti masažu ako se osjećate nelagodno ili trebate postaviti pitanje.

Obavezno komunicirajte sa svojim terapeutom tijekom cijelog iskustva i podijelite bilo kakvu  impresiju. Nakon vaše masaže, popijte puno vode i odmorite se.

U Florine centru slušamo vas i istražujemo vaše potrebe da pronađete odgovarajuću terapiju za potrebe vašeg uma, duha i tijela. Nazovite nas, zakažite termin i osjetite čudesu moć aromamasaže.