DIY: Maslac za tijelo

2017-11-21

Suha koža tokom zime je problem za veliki dio ljudi. Kad je koža stvarno suha, napuknuta i / ili se ljušti, potrebna je velika vlaga. U tom slučaju, radije koristim maslac za tijelo pred losionima i kremama, jer je maslac napravljen isključivo od ulja, i ne sadrži vodu. Voda lagano vlaži, ali se brzo upije u kožu. S druge strane, ulje hidratizira na mnogo dubljoj razini i traje dulje vrijeme da se upije. Obično tokom dana nemam toliko vremena da pustim da ulje utone, stoga sam dugo bila u potrazi za receptom koji neće sadržavati vodu, a koji se apsorbira jako brzo i ne ostavlja masni trag, tako da ga možete staviti na svoje tijelo i odmah staviti odjeću.

Najbolji dio je u tome što je ovaj maslac vrlo lako napraviti jer sve što trebate učiniti je spojiti sve sastojke zajedno, bez topljenja ili kuhanja. Tu možete dobiti ideju za kombinaciju ulja za suhu kožu, https://www.florin-e.com/l/kako-njegovati-suhu-i-umornu-kozu/ a u nastavku donosim svoj omiljeni recept :)


Upute:

Stavite shea maslac u zdjelu. Pomoću ručne mješalice, nekoliko minuta miješajte shea maslac dok ne postane mekan. Zatim dodajte ulje od sjemenki grožđa i vitamin E. Miješajte sastojke nekoliko minuta sve dok se svi sastojci dobro ne izmiješaju.

Sada dodajte aru prah i pomoću ručne mješalice miksajte sve dok maslac više nije zrnat. Zatim dodajte Aloe Vera gel.

Ako želite da vaš maslac ima miris, dodajte željeno eterično. ulje Ja obično dodajem oko 20-40 kapi, ovisno o mirisu i intenzitetu pojedinog ulja. Eterična ulja koja možete koristiti u ovoj kombinaciji su bezbrojna, ja ću navesti tek nekoliko: eterično ulje lavande, eterično ulje rimske kamilice, eterično ulje sjemenki mrkve, eterično ulje grejpa, eterično ulje ružinog drveta...

Pohranite u hermetički zatvorenu staklenu bočicu. .

Napomena:

Preporučujem hladna prešana ulja visoke kakvoće. Pod pretpostavkom da se koriste kvalitetna ulja , ovaj maslac za tijelo može se očekivati ​​da ostane svjež na sobnoj temperaturi između 3-6 mjeseci bez dodatnog vitamina E. Uz vitamin E može ostati svjež do godinu dana. Uvijek koristite čiste ruke prilikom izrade.


S ljubavlju,

Iva