Holistički pristup u aromaterapiji

2018-03-05

Aromaterapija je holistički oblik liječenja. Vrstan aromaterapeut uvijek prilično podrobno bilježi klijentovu anamnezu. Cilj nije samo ublažavanje simptoma, već liječenje cijele osobe. Takav pristup donosi tri dobrobiti. Prvo, klijentima može pomoći da, možda prvi put nakon mnogo godina, razmotre sami sebe, svoj način života te svoja stanja uma, uključujući stavove prema sebi i prema vlastitom životu te mentalne i tjelesne zahtjeve s kojima se suočavaju (mnogi ne obraćaju pozornost na vlastito zdravlje sve dok nešto ne pođe po zlu.) Kad na taj način razviju svijest o sebi, klijenti su u mogućnosti vidjeti dalje od svojih simptoma te krenuti prema poboljšavanju općeg metalnog i tjelesnog zdravlja, što će pojačati tjelesnu sposobnost samoiscjeljivanja i sprječavanja mogućih bolesti.

Druga dobrobit holističkog pristupa jest u tome što aromaterapeut omogućuje usredotočiti se na klijentu, umjesto na specifične probleme koje on u tom trenutku iznosi, kako bi preciznije utvrdio osnovne uzroke bilo koje bolesti te liječio klijenta umjesto simptome. Ako se simptomi bilo koje bolesti ublaže, ali se njihov uzrok ne riješi, problem će se vjerojatno vratiti. Primjerice, ako klijent ukaže na tjelesni problem vezan uz stres, aromaterapeut bi trebao biti sposoban ne samo ublažiti neposredne simptome, već i s pacijentom raditi na rješavanju samoga stresa te mu pružiti i opuštajuću terapiju i korisne savjete.

Treće i posljednje, holistički pristup nedvojbeno je blagotvoran jednostavno zato jer iziskuje vrijeme. Nesumnjivo je blagotvorno ako netko pronađe vremena za slušanje i iskazivanje brižnosti, osobito u današnjem svijetu, kad se doima da život prolazi vratolomnom brzinom.

Aromaterapija nije zamjena za konvencionalnu medicinu. Ni jedan aromaterapeut neće tvrditi da jest. Aromaterapeuti su itekako svjesni da eterična ulja mogu pomoći s cijelim nizom problema te da ih se može koristiti u liječenju mnogih drugih problema, ali ne nude "čudotvorne" lijekove.


Aromaterapija nudi oblik liječenja koji može znatno poboljšati opće stanje mentalnog i tjelesnog zdravlja te potaknuti uravnoteženje uma i tijela, što osobi pomaže izaći nakraj s bolešću, stresom i umorom -ukratko pomaže samoiscjelivanju tijela. Aromaterapija se može prilično uspješno primjenjivati u kombinaciji s konvencionalnom medicinskom terapijom, pod uvjetom da liječnik i aromaterapeut znaju za ulogu drugoga u skrbi za osobu. Aromaterapija u mnogim okolnostima, odnosno, u slučaju mnogih tjelesnih i mentalnih problema, može biti djelotvorna alternativna terapija konvecnionalnim oblicima terapije, a ujedno i ugodna te slobodna od neželjnih nuspojava.

Ako se se odlučili iskusiti snagu aromaterapije, dublje razmotriti sebe i vratiti u svoj život ravnotežu, tu smo da to vam omogućimo. U ugodnom i toplom ambijentu centra Florine svakom klijentu pristupamo individualno, a aromaterapiju radimo isključivo prema holističkim načelima. Kod nas možete biti svoji i potpuno se opustiti.

Naručite svoj termin ovdje: https://www.florin-e.com/rezervacija/