Nebeski igrokazi - Pomrčina mjeseca

2018-07-26

Ovih dana prate nas značajna planetarna zbivanja. Nakon pomrčine Sunca 13.srpnja, slijedi nam pomrčina Mjeseca, u noći 27. srpnja. Trajati će po našem vremenu od 19:15 do 01:30, a biti će vidljiva djelomično, a također i potpuno od 21:30 do 23:15.

Intenzitet ove pomrčine Mjeseca je posebno pojačan, jer je Mjesec svake godine u srpnju najbliži zemlji, odnosno našim okom najveći, poznat u jyotishu kao Gurupurnima (guru - iz tame ka svjetlu, purnima-pun mjesec). Noć koja se posvećuje duhovnosti, unutarnjem i vanjskom Guruu, nosiocu svjetla na naš duhovni put.

Pojačanjem svih astralnih utjecaja ovom konstalacijom, možemo i profitirati našim pozitivnim djelima. Tako, na primjer svaka meditacija, mantra, pozitivna glazba, molitva, može nas blagosloviti još i jače u trajanju same pomrčine. U kratko "keep calm and meditate" :)

Što treba izbjegavati u danima pomrčina? Na svakog će utjecati na osobnom planu prema poziciji njegove kuće u Jarcu, donoseći jake potrebe za promjenama, negativnostima, impulsivnosti, depresiji. Potrebno je pet dana oko pomrčine izbjegavati sve važne odluke, negativnosti, svađe. Peporučljivo je u trajanju pomrčine ne uzimati hranu i vodu, prema mogućnostima izbjegavati vožnju autom, također posebno drage trudnice bi trebale izbjegavati izlaganje pomrčini. Kako su u ovu priču upleteni vatreni Mars i Ketu, koji pojačavaju elemente vatre kako na planeti, tako i u svačijem tijelu, dobro je dodatno hidratizirati tijelo, u danima oko same pomrčine.

Sretno svima na putu radosti svjesnog življena, u skladu sa našim makrokozmosom!

Vesna


Moglo bi Vas zanimati:https://www.florin-e.com/jyotish/