Refleksoterapija

REFLEKSOLOGIJA - stopala kao ogledalo našeg tijela

Za razliku od klasične masaže stopala, refleksologija stopalo dijeli na zone. One predstavljaju sve unutarnje organe i dijelove tijela te osjetljivost određene zone ukazuje na problem područja s kojim je zona povezana. Promatrajući stopalo kao ogledalo stanja cijelog tijela, refleksologija proučava odnose i veze između dijelova i cjeline, koristeći ih za ponovno uspostavljanje ravnoteže, odnosno stanja zdravlja.

Stopala nose cijelu težinu našeg tijela, a dodatan fizički stres uzrokuju tvrde podloge u urbanim sredinama, neprikladna obuća te stajaći poslovi koji opterećuju stopala. Na psihičkoj razini stopala su vezana uz materijalne probleme, strah za egzistenciju i osjećaj da pripadamo okruženju u kojem se nalazimo. Sve su to osobni doživljaji koji se razlikuju od osobe do osobe te se tako i sam tretman prilagođava onome koji ga prima.

Osnovna dijagnostička metoda je otkrivanje aktivnih zona koje na pritisak specifično bole. Određivanjem osjetljivosti pojedninih zona terapeut ciljano djeluje na povezane organe i njihove funkcije te, ako je potrebno, upućuje na daljnje, preciznije dijagnoze.

Reflesoterapija ima snažno preventivno djelovanje kod mnogih tegoba, a kod težih zdravstvenih stanja potrebno je u jednoj terapiji sustavno raditi 10 do 15 tretmana nakon čega slijedi stanka koja traje najmanje onoliko koliko je trajala sama terapija. Kako je refleksologija blaga i prirodna metoda, za postizanje pozitivnih rezultata potrebno je i vrijeme, budući da su i sami problemi nastajali godinama. Preventivno, refleksološkom masažom stopala možemo jako puno učiniti za svoje zdravlje. Cilj je kvaliteta življenja, a masaža stopala moćan je alat za ostvarenje toga cilja.


Trajanje tretmana: 45 min

Cijena tretmana: 150 kn