Shiatsu

Shiatsu je integrativni oblik rada na tijelu čiji korijeni potječu iz tradicionalne kineske medicine, a od kraja 19-og stoljeća razvija se u Japanu. Radi se o neinvazivnoj terapiji koja ne tretira samo simptome već cijelog čovjeka sa svim njegovim tjelesnim , psihičkim i emocionalnim aspektima.

Osnova shiatsua je dodir - pritisak prstom ili dlanom na akupunkturne točke i energetske meridijane putem kojih se radi na svim tjelesnim razinama. Time se " podsjeća " tijelo na buđenje njegove urođene inteligencije za iscjeljenjem kroz pokret, otvaranje prostora i vraćanje prirodnog disanja.

Uz pritisak i svjestan dodir koriste se i ostale manualne tehnike poput istezanja, rotacija i korekcija na koštano - mišićnoj strukturi kako bi se potaknuo protok vitalne tjelesne energije u našem tijelu i postigla ravnoteža tjelesnih energetskih sustava koji upravljaju našim rastom, tjelesnim funkcijama i svjesnošću.

Tretman se izvodi ležeći ili sjedeći na strunjači ( futonu ) pri čemu je klijent odjeven u udobnu pamučnu odjeću. Preporuča se ne jesti veći obrok 2-3 sata prije tretmana.

Sam tretman traje oko 45 minuta, a prethodi mu razgovor o potrebama i zdravstvenom stanju osobe te procjena energetskog i fizičkog stanja. Zajedno s uvodnim razgovorom i završnim savjetovanjem terapija traje oko sat vremena.

Učestalost tretmana ovisi o klijentu i njegovim potrebama. Jedan tretman mjesečno izvrsno će poslužiti za održavanje balansa i vitalnosti, dok će nekima biti potrebna redovitija terapija, ovisno o tjelesnom i energetskom stanju čovjeka kao i njegovom životnom stilu i potrebama.

Učinci shiatsu tretmana mogu biti stimulirajući i osnažujući ili umirujući, ovisno o cilju tretmana.

Cilj tretmana je slobodan protok energije, sloboda daha i pokreta te podrška urođenoj mudrosti tijela u korištenju vlastite sposobnosti samoiscjeljenja. Radom na oslobađanju usvojenih i ukorijenjenih obrazaca i zastoja podržava se čovjekova autentična dimenzija i bude njegove uspavane snage.

Kao podrška zdravlju i unutarnjoj životnoj moći, shiatsu djeluje cjelovito na ljudski organizam, te je vrlo učinkovit kod rješavanja različitih bolova, od onih u koštano - mišićnoj strukturi do glavobolja i migrena. Uz navedeno pomaže kod problema sa cirkulacijom, respiratornim sustavom, umorom i nesanicom, smanjenom pokretljivošću, problema s probavom, hormonalnih problema, depresijom, strahovima i anksioznošću. Rješava kronični umor te druge simptome izazvane stresom i napetostima svakodnevnog života. Izuzetna je podrška rekonvalescentima na putu do ozdravljenja.

Shiatsu danas predstavlja spoj istočnjačkog intuitivnog , energetskog i holističkog pogleda na život sa zapadnjačkim znanstvenim saznanjima anatomije, fiziologije i psihologije.

Tretmani su namijenjeni svim dobnim skupinama.

Trajanje tretmana: 60 min

Cijena tretmana: 250 kn