Stres

Kad ste jednostavno samo ... disali?
Ptice tiho pjevaju na svježem hladnom planinskom zraku. Tu vas ništa ne može smetati. Nitko ne zna ovo tajno mjesto. Vi ste u potpunosti izvan onog mjesta zvanog "svijet". Umirujući zvuk vodopada upotpunjava zrak s mirisom spokoja. Voda je čista. Pustite niz nju sve što vam radi distrakciju... samo za kratak dah ... Dopustite si onoliko dubokih disanja koliko želite. I sada ... osjećate li se bolje?


Stres je rezultat odgovora u našem mozgu koji tumači situaciju kao prijetnju našem opstanku i u tijelu aktivira hormone koji rezultiraju sindromom "borbe ili bijega". S obzirom na to da nam danas društvene norme ne dopuštaju da reagiramo na situaciju ni ''borbom'', a niti ''bijegom'', naše tijelo ostaje u stanju stresa. Umor, bol u leđima, glavobolja, nesanica, povišen tlak ... sve je to odgovor našeg tijela na naše misli i emocije. Biti emotivno zdrav ne znači samo znati nositi se sa stresom. To se odnosi i na obraćanje pažnje na svoje emocije, misli i ponašanje.  Ova terapija sagledat će Vaše emotivno, duhovno, tjelesno i mentalno zdravlje.  U atmosferi povjerenja, terapeut će kroz razgovor saslušati, podržati i pomoći da bolje razumijete svoje emocije i ispoljite ih na zdrav način, kako bi se relaksirali i lakše adaptirali na stres.

Zaustavite se na trenutak. Izdahnite sve što Vam više ne treba. Udahnite novi početak. Želimo Vam da se i Vi budite svako jutro uz rečenicu: “Život je opet lijep”.
Zaustavite se na trenutak. Izdahnite sve što Vam više ne treba. Udahnite novi početak. Želimo Vam da se i Vi budite svako jutro uz rečenicu: “Život je opet lijep”.

Aromaterapija i stres

Već samo udisanje eteričnih ulja djeluje na neurotransmitere i akivira serotonin i  endorfin koji  mijenjaju raspoloženje, smanjujući anksioznost i prekidaju odgovor tijela na stres. Eterična ulja u tu svrhu mogu se dodati u lampicu, difuzor, kupke, ili nosni inhalator koji se može držati u džepu ili torbici. Osim toga, zdravstvene prednosti putem masaže za emocionalno i fizičko blagostanje već su davno poznati. Dok se ulja apsorbiraju kroz kožu tijekom masaže, moramo znati da će ona biti pritom i udahnuta i izravno utjecati na limbni sustav. Terapeut će također pogledati sve simptome klijenta i odabrati mješavinu ulja koja imaju terapijsku sinergijsku vrijednost za svakog pojedinca osobno.

Eterična ulja koja koristimo za stres: naranča, lavanda, citrusi, kamilica, ružino drvo, kadulja, tamjan, ružmarin, eukaliptus...

Terapija se sastoji od:

- Anamneze - utvrđivanje potrebe klijenta
- Planiranja aromaterapije
- Provođenja aromaterapije
- Evaluacije - utvrđivanje postignutog


Terapija uključuje:


  1. Individualno savjetovanje kroz podršku i razgovor s terapeutom
  2. Masažu eteričnim uljima terapeutske kvalitete u trajanju od 60 min
  3. Razumijevanje kako vam eterična ulja mogu pomoći u upravljanju stresom
  4. Znanje o tome koja eterična ulja, u kojim omjerima i na koje sve načine možete koristiti kod kuće

Trajanje tretmana: 90 min

Cijena terapije: 300 kn