Zvučna masaža (PETER HESS)

Otprilike prije pet tisuća godina, u Indiji se razvilo umijeće vedskog liječenja koje je najvećim dijelom zasnovano na djelovanju zvuka. Vedska glazba izvorno je bila komponirana sa svrhom poticanja probave, oslobađanja srca i jačanja životne energije kako bi ona ponovno potekla. Na tim temeljima te zahvaljujući osobnim iskustvima i istraživanjima koja je provodio u Nepalu, Tibetu i Indiji, 1984. godine, njemački fizičar i pedagog Peter Hess započeo je rad sa zvučnim zdjelama te kroz istraživanje i niz eksperimenata, razvio originalnu metodu zvučne masaže. Danas je to znanstveno dokazana metoda poznata pod nazivom Peter Hess® zvučna masaža. Iako kod nas njeno vrijeme tek dolazi, u svijetu djeluje preko trideset tisuća certificiranih praktičara koji je uspješno primjenjuju u okviru wellness centara, zdravstvenih i pedagoških ustanova.

TIJEK TRETMANA

Tretman se izvodi prema individualnim potrebama osobe, traje oko 60 (do 90) minuta,a sastoji se od uvodnog razgovora, zvučne masaže te završnog razgovora. Terapijske zvučne (tibetske) zdjele se pažljivo polažu na odjeveno tijelo ili pored njega te se nježno ozvučuju palicom i tako dovode do vibracije. Ugodne zvučne vibracije, bogate nadtonovima, prenose se na tijelo i stvaraju osjećaj ugode i opuštenosti. Prijenos zvučnih vibracija moguć je budući da se do 70% tijela sastoji od tekućine. Fizičke vibracije zvučnih zdjela prenose se kroz kožu, tjelesna tkiva, tjelesne šupljine, organe i kosti po cijelom tijelu. Iako je već nakon jednog tretmana moguće osjetiti dobrobiti (bolji san, opuštanje, smirenost, usredotočenost i sl.), preporuča se 5 do 10 tretmana u kontinuitetu. Poželjno je nastaviti jednom mjesečno.

ZNAČAJKE PH ZVUČNE MASAŽE

Zvučna masaža je blaga, neinvazivna i izuzetno djelotvorna holistička metoda sa dugoročnim djelovanjem. Zvučna masaža je komplementarna metoda medicini te nije zamjena za medicinsko liječenje.

Osobama dobrog zdravlja zvučna masaža će podržati razvoj unutarnjeg sklada i dati energiju i snagu za dnevne zadatke. Kreativnost i produktivna energija će dobiti nove impulse.

Osobama narušenog zdravlja fizičkog, mentalnog i psihičkog porijekla, zvučna masaža će donijeti olakšanje od bolova i problema koje uzrokuju svakodnevni stres, brige i tjeskoba.


DJELOVANJE PH® ZVUČNE MASAŽE:     

• omogućuje duboko opuštanje, jer se zvuk obraća našem osnovnom povjerenju

• nježno masira zvukom i harmonizira svaku pojedinu tjelesnu stanicu

• oslobađa od napetosti i blokada u tijelu, podržava i unapređuje svijest o tijelu

• olakšava otpuštanje, oslobađanje od negativnih obrazaca

• doprinosi promicanju zdravlja harmonizacijom, regeneracijom i revitalizacijom

• podržava i unapređuje svijest o tijelu

• omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa

• pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti i motivacije

• preporučuje se i osobama s oštećenim sluhom, jer iako te osobe zvuk ne čuju, one osjete harmonijsku vibraciju, te tako ulaze u proces kao i osobe koje zvuk čuju

• odlična je podrška lječenju, naprimjer u slučajevima kao što su bolni zglobovi, loša cirkulacija, probavne smetnje, regulacija krvnog pritiska, višak tekućine u tijelu..


UKRATKO O ZVUKOTERAPEUTU

Marina je certificirana praktičarka Peter Hess zvučne masaže s iskustvom rada u holističkoj wellness ponudi hotela Korinjak. Kao volonterka u sklopu Peter Hess akademije Hrvatska (zagrebačka podružnica Peter Hess Instituta iz Njemačke) i Gong centra Prema Vama, zahvalna sam da svoja iskustva mogu nadograđivati i to kod profesorica Silvane Leskovar i Mirjane Maksimović koje kroz jedan neinvazivni i znanstveni pristup, predano i kontinuirano pridonose razvitku zvukoterapije u Hrvatskoj. Ukratko, što se mog osobnog puta i otkrića Peter Hess zvučnih metoda tiče, zaključujem da sam zahvalna na znatiželji te podršci bivših poslodavaca, suradnika, klijenata i svih ostalih divnih ljudi čije me povratne informacije motiviraju i nadahnjuju u daljnjem radu. Željna znanja iz anatomije, fiziologije i općeg pristupa ljudskom tijelu, trenutno pohađam edukaciju za masera kod prof. Rusaka. Nudim diskreciju, predanost i razumijevanje.


Iskustva klijenata:

"Svojom toplom i umirujućom pojavnošću Marina je razgovorom uvidjela što mi je potrebno. Tretman zvučnim zdjelama zaista je masaža bez dodira. Vibracijama koje se prenose svakim udarom o zdjelu, osjeća se mjesto na tijelu kojem je potreban taj zvuk. Dolazi do opuštanja i potpunog mira u tijelu. Nakon tretmana osjećaj je lakoće tijela i smirenosti uma, također i poboljšanja zdravstvenog stanje emocionalnog i fizičkog tijela. Svojim znanjem i uvidom u stanje osobe te profesionalnim pristupom, Marina postiže potpuno predavanje klijenta, sa užitkom i povjerenjem. Zaista posebno i korisno iskustvo ovakve drugačije masaže, i njenog učinka, kod certificiranog znalca, predivne Marine i njenih čarobnih pjevajućih zdjela." - Vesna, prof., Zagreb, 2015.

"Prvi puta kada sam osjetila zvuk zdjele kako vibrira kroz moj dlan zaljubila sam se u ovu terapiju. Marina je izuzetno ugodna i topla osoba čija sama prisutnost opušta. Tretman traje sat vremena, ali je potpuno meditativan i vrijeme proleti. Zvuk zdjela opušta svaki dio tijela, a vibracije prolaze kroz napete mišiće čime na licu mjesta se opušta sav stres iz tijela. Divan doživljaj i posebno iskustvo. Marina, hvala <3. "- Iva Benić, suvlasnica hotela Korinjak i voditeljica wellness ponude, Veli Iž, 2017.

"Na zvočni masaži s tibetanskimi zvočnimi posodami sem bila prvič. Za to izkušnjo sem se odlučila ker sem želela izkusiti vpliv vibracije zvoka na moje telo. Gospa Marina mi je pred masažo vse razložila na zelo prijeten, pomirjujoč in ljubezniv način. Med masažo sem se popolnoma sprostila in se prepustila, da vibracije zvoka stečejo skrozi mojo kožo, telo in celice. Občutek je bil zelo suptilen, pomirjujoč, nežen i prijaten. Počutila sam se kot da bi se zlila z vsem. Srčna čakra je večkrat zarezonirala z zvokom. Občutek je bil božanski. Doživetji priporočam vsakemu, ki je bolj senzitiven, da se preda i sprejeme zdravilno vibracijo zvuka, ki si je z besedami težko opiše. Izkušnja je vredna več kot tisoč besed. Hvala Marina!"- Nives, gost hotela, Veli Iž, 2017.


Trajanje tretmana: 60 minuta

Cijena tretmana: 250 kn

Paket od 4 masaže (iskoristiv u jednom mjesecu) : 800 kn

Više o zvučnoj terapiji možete čitati ovdje: https://web.facebook.com/zvucnamasaza.zagreb/